Kitchen Design award winner Ottawa


CUSTOM KITCHENS OVER 200 SQUARE FEET
kitchenproject5Kitchens are more often than not, the nucleus of the home; especially when centrally located in an open concept floor plan.  Our Client’s love to entertain and wanted a large, contemporary kitchen that would leave a lasting impression.

Three inch, square edged, beech panels were used to create strong vertical and horizontal geometry within this custom kitchen that contrasts beautifully with the flat panel birdseye maple doors.

These three inch panels are repeated throughout the ground floor and are reflected in the freestanding bar and serving units separating the entrance and family room from the eating area.

The theme is also carried vertically as a mass using a 3” thick island panel which projects 8” above the island counter, creating the illusion that it is slicing the countertop. Not only does this create a statement but it hides the island work area from the eating area.

The freestanding bar also defines the entrance in that the back of the unit, facing the entrance, has been designed with a small self-supporting shelf for keys and mail.  The panel design is reflective of both the millwork design carried down the corridor as well as the cabinetry design in the kitchen.

PHOTO GALLERY

065-Southam-Design.jpgscan0001.jpgscan0002.jpgscan0003.jpg065new.jpgscan0005.jpg

F4 – CUSTOM KITCHENS

OVER 200 SQUARE FEET

 

 

Kitchens are more often than not, the nucleus of the home; especially when centrally located in an open concept floor plan.  Our Client’s love to entertain and wanted a large, contemporary kitchen that would leave a lasting impression.

 

Three inch, square edged, beech panels were used to create strong vertical and horizontal geometry within this custom kitchen that contrasts beautifully with the flat panel birdseye maple doors.

 

These three inch panels are repeated throughout the ground floor and are reflected in the freestanding bar and serving units separating the entrance and family room from the eating area.

 

The theme is also carried vertically as a mass using a 3” thick island panel which projects 8” above the island counter, creating the illusion that it is slicing the countertop. Not only does this create a statement but it hides the island work area from the eating area.

 

The freestanding bar also defines the entrance in that the back of the unit, facing the entrance, has been designed with a small self-supporting shelf for keys and mail.  The panel design is reflective of both the millwork design carried down the corridor as well as the cabinetry design in the kitchen.

Contact Us